Repair Café Nieuwkoop zoekt handige klussers

1454 keer bekeken

Kun je wel een handje gebruiken? Als inwoner, vereniging of organisatie? Het gaat dan wel om vrijwilligerswerk en niet om betaalde hulp. Maak duidelijk waar je hulp bij kunt gebruiken. Denk aan dingen zoals hulp bij boodschappen doen, maar ook hulp bij het opzetten van een goede communicatiecampagne door jouw voetbalclub is een mogelijkheid.                                                   

Gilde Nieuwkoop zoekt vrijwillige reparateurs die op de derde maandag van de maand tussen 13.30 - 16.00 uur in de Kaleidoskoop het Repair Café vorm en inhoud willen geven. Ben je handig en krijg je er een kick van om kapotte spullen te repareren neem dan contact met ons op.

Gilde Nieuwkoop start op 16 april een Repair Cafe in de Bibliotheek Nieuwkoop. Het Repair Cafe wil repareren terugbrengen in de lokale samenleving. Repareren en verbinden.

Overal in Nederland, maar ook wereldwijd, verschijnen steeds meer Repair Cafes. We zijn te ver doorgeschoten met de wegwerpmaatschappij, waardoor de afvalberg steeds groter geworden is. Repareren past in het terugdringen van deze afvalberg en in het tegengaan van de schaarste aan grondstoffen. Daarnaast is het behouden en verspreiden van reparatiekennis heel belangrijk om buurtgenoten met heel verschillende achtergronden en drijfveren op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen.

Gezocht:

Ben je handig en krijg je er een kick van om kapotte spullen een tweede leven te geven? Gilde Nieuwkoop zoekt vrijwillige reparateurs die 1x per maand, de derde maandag van de maand van 13.30 - 16.00 uur in Kaleidoskoop het Repair Cafe vorm en inhoud willen geven. Interesse? Neem contact op met jan.damen@gildenieuwkoop.nl of corrie.korbee@gildenieuwkoop.nl 

Afbeeldingen