Tips voor hulpvragers

 

Mocht je door het plaatsen van een oproep op de marktplaats van wijzijnNieuwkoop in contact zijn gekomen met een vrijwilliger dan is het verstandig een kennismakingsgesprek te voeren om te kijken of het tussen jullie klikt. Hoe doe je dit?

Tip 1: Probeer eerst via de mail of telefonisch met elkaar in contact te komen om elkaar al iets beter te leren kennen en om af te stemmen of jullie beiden goed hebben begrepen wat de hulpvraag inhoudt. Mocht er via de mail een klik zijn, dan is het goed om een afspraak te maken om verder kennis met elkaar te maken.

Tip 2: Wil je liever niet meteen bij je thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek of een café in de buurt.

Tip 3: Neem wanneer je het fijn vindt een vriend of familielid mee naar het kennismakingsgesprek.

Tip 4: Vraag de vrijwilliger om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 5: Ga op je eigen gevoel af. Wat voor gevoel wekt de persoon in je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je dat deze persoon jou ondersteunt/helpt bij je hulpvraag?

Tip 6: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden gaat worden, de manier van omgaan met elkaar en over het vergoeden van de eventuele onkosten. Indien gewenst kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 7: Wanneer je ondersteuning zoekt bij het vinden van hulp, kun je terecht bij de Servicepluspunten van de Stichting Welzijn Nieuwkoop(SWN). De Servicepluspunten zijn gevestigd in de Kaleidoskoop in Nieuwkoop en in bibliotheek De Aarlezer in Ter Aar. Zij kunnen met je meedenken over het plaatsen van de oproep of zij kunnen je direct in contact brengen met een vrijwilliger. Dit laatste kunnen zij alleen als zij daar op dat moment de juiste vrijwilliger voor in hun bestand hebben.

Tip 8: Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.